Salta al contingut principal

Sopar de febrer

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Magnífic sopar de febrer, elaborat pels socis Dani Gil, Nacho López i Quim Garcia. De primer ens van oferir un timbal de lasanya amb verdures i llonganissa de pinxos. De segon, cocotxes de bacallà i sardines escabetxades i cruixent de verdures. I de postre un esplèndid pastís de carbassa, amb gelat de torró.

Timbal de lasanya

Cocotxes de bacallà i sardines

Pastís de carbassa

sopar de gener

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Aquest mes començàvem la tanda gastronòmica de l’any 2012 i no ho podíem fer de forma més gormand. L’equip format pels socis Jaume Canelles, Lluís Muñoz i Joan Ribalta es ficaren lo davantal per currar-se un sopar enveja del menú d’executius més fashion. De primer unes cloïsses amb carxofa, amb un suquet per a enamorar el morro més fi. De segon, unes mandonguilles, dignes del paladar d’un senyor bisbe. I per a completar aquesta suculenta lliçó de cuina mediterrània i cassolana, una crema catalana rica, rica.

cloïsses amb carxofa

Cloïsses amb carxofa

Mandonguilles amb sípia

Crema catalana

sopar de desembre

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Esplèndid sopar per cloure la tanda culinària del 2011. Els socis Pantaleón, Albert Català i Chema Piedra es confirmen com un dels grups més innovadors d’aquesta nostra comunitat gastronòmica. D’entrada ens van oferir una amanida de cecina, mango, xupa-xup de foie i cruixent de formatge, que estava per llepar-se’n dits i bigotis. De segon, serviren un inoblidable magret d’ànec amb “ropa vieja”, gambes i ous de gatlla. I de postre, un suculent… (ja us ho diré demà). Les fotos ho diuen tot, i ensems activen la memòria salivar d’aquest humil cronista.

Cecina amb mango

Magret amb "ropa vieja"

Postre

Sopar de novembre

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Aquest divendres, els socis Ignasi Arqué, Gonçal i Albert Hortal (lo nostre president) ens han fet gaudir d’un sopar de tres estrelles pal Michelín. De primer, una autèntica delicatessen: una broqueta de bacallà, bolets, gamba… (veieu foto) amb carxofa i cruisent de moniato. De segon, uns deliciosos peus de porc amb salsa de tomàquet. Ambrosíacs. I de postre, una crema de Mascarpone amb carnoses granes de magrana. En fi, tot un espectacle culinari del qual ha pogut gaudir, salivant, el nou soci de Lo Tall,Víctor Polo. Benvingut!

Broqueta amb guarniment

Peus de porc

Crema de Mascarpone amb magrana

Sopar d’octubre

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Fartera inapelable al sopar d’octubre de Lo Tall. Els socis Toni Massot i Josep Ramon Ribé ens van oferir un àpat contundent, amb productes animals de la terra: cargols a la gormanta amb sobrassada i civet de cèrvol (pobre Bambi). De postre, un espectacular coulant, enveja del millor dels pastissers gabatxo. Un luxe.

Cargols amb sobrassada

Civet de cèrvol

Coulant amb gelat

Sopar d’octubre

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Fartera inapelable al sopar d’octubre de Lo Tall. Els socis Toni Massot i Josep Ramon Ribé ens van oferir un àpat contundent, amb productes animals de la terra: cargols a la gormanta amb sobrassada i civet de cèrvol (pobre Bambi). De postre, un espectacular coulant, enveja del millor dels pastissers gabatxo. Un luxe.

Cargols amb sobrassada

Civet de cèrvol

Coulant amb gelat

Celebració 15è Aniversari Lo Tall

· Autor: Joaquim García · 2 min de lectura

La vigília de Sant Miquel ens vam reunir més de vuitanta persones per celebrar el nostre quinzè aniversari. Una gran festa gastronòmica, molt emotiva, que va tenir lloc al restaurant NeoParc -magnífics anfitrions- i que es va allargar fins a la matinada. Recepció amb aperitius i cava, àpat de 3 Forquilles, una travessa cultural-gastronòmica per posar a prova els nostres coneixements en la matèria (enhorabona als socis Rubén Ibargüengoitia i Albert Català per guanyar el concurs), actuacions del grup Boxter i del magistral Conde Boira, gintònics, resopó, xocolata amb xurros… Un altre cop -i aquest en gran- els socis, dones, familiars i amics, vam demostrar que encara, malgrat alguna que altra xacra de rabiosa joventut, sabem impartir classes magistrals de com divertir-nos fins a l’esgotament, sense necessitat de dopatge, pocions mágiques, uauauaxaques ni xones poligoneres. Pel vintè aniversari més, amb mangala o sense.

Recepció

Menjador

Sopar de setembre

· Autor: Joaquim García · Un min de lectura

Els socis Joan Gaya, Jordi Sanfeliu i Carles Vernet ens van oferir un àpat senzill i exquisit alhora. De primer tomàquet farcit amb frutis de mer i ou dur ratllat, amb torradetes del farciment i anxova. De segon, un sucós pollastre al forn, amb trencadissa de patata. I de postre, iogurt grec amb virutes de galeta. Escurats i llepats els plats, abans dels preceptius gintònics, aplaudiments, enhorabones i ola matussera.     

Primer

Segon

Postre

Sopar de Juliol

· Autor: Jordi Murgó · 2 min de lectura

El tercer divendres del mes de juliol els socis de Lo Tall vàrem poder degustar les habilitats culinàries del nou soci de la penya i chef del Restaurant La Llotja del Edifici Mercolleida a Pardinyes, César Mory.

En César ens va oferir un menú amb influències de la cuina peruana, país del qual va arribar amb només 20 anyets, i amb l’experiència acumulada a les Terres de Lleida, on ha sabut crear una cuina elaborada a base de productes locals.

Per donar la benvinguda als socis es va servir un aperitiu fred típic peruà, el Pisco Sour, elaborat amb pisco, un licor del raïm, clara d’ou, suc de llima, sucre i angostura.

![](https://www.lotall.cat/wp-content/upload_lotall/2011/09/DSCN1965.jpg "Preparant el "Pisco Sour"")

Preparant el "Pisco Sour"

Com a entrant, ens va obsequiar amb  Ceviche de perca, fet a base de la maceració del peix amb suc de llima, amb una base de patata i moniato tot guarnit amb fulles de col, llàmines de ceba i panís gegant.

![](https://www.lotall.cat/wp-content/upload_lotall/2011/09/DSCN1964.jpg "César preparant el "ceviche"")

César preparant el "ceviche"

El primer plat ens va deixar amb un estat d’embriaguesa gustativa, val a dir que el vins blanc i negre ja havien començat a fer efecte. Les Flors de carabassó farcides de brandada de llagostí van provocar un Hip Hip hurra generalitzat entre els comensals.

No va ser menys protagonista de l’àpat el segon plat, uns Peus de porc sense feina amb ceps i botifarra del perol, que van colmar els estòmacs curtits dels socis. Bé, lo de sense feina que li diguin al pintxe que els va desosar i embolicar ambtela de fetge…

Finalment, no podia faltar la Tarta de tiramisú de postre per a fer un punt i a part, fins el proper sopar del mes d’agost, on ens trobarem a la torre d’en Caña per a fer l’ullet a un dels pecats capitals que més ens agrada, la Gula, amb una bona selecció de viandes a la brasa.

Bon profit.

Sopar de Juliol

· Autor: Jordi Murgó · 2 min de lectura

El tercer divendres del mes de juliol els socis de Lo Tall vàrem poder degustar les habilitats culinàries del nou soci de la penya i chef del Restaurant La Llotja del Edifici Mercolleida a Pardinyes, César Mory.

En César ens va oferir un menú amb influències de la cuina peruana, país del qual va arribar amb només 20 anyets, i amb l’experiència acumulada a les Terres de Lleida, on ha sabut crear una cuina elaborada a base de productes locals.

Per donar la benvinguda als socis es va servir un aperitiu fred típic peruà, el Pisco Sour, elaborat amb pisco, un licor del raïm, clara d’ou, suc de llima, sucre i angostura.

![](/upload_lotall/2011/09/DSCN1965.jpg "Preparant el "Pisco Sour"")

Preparant el "Pisco Sour"

Com a entrant, ens va obsequiar amb  Ceviche de perca, fet a base de la maceració del peix amb suc de llima, amb una base de patata i moniato tot guarnit amb fulles de col, llàmines de ceba i panís gegant.

![](/upload_lotall/2011/09/DSCN1964.jpg "César preparant el "ceviche"")

César preparant el "ceviche"

El primer plat ens va deixar amb un estat d’embriaguesa gustativa, val a dir que el vins blanc i negre ja havien començat a fer efecte. Les Flors de carabassó farcides de brandada de llagostí van provocar un Hip Hip hurra generalitzat entre els comensals.

No va ser menys protagonista de l’àpat el segon plat, uns Peus de porc sense feina amb ceps i botifarra del perol, que van colmar els estòmacs curtits dels socis. Bé, lo de sense feina que li diguin al pintxe que els va desosar i embolicar ambtela de fetge…

Finalment, no podia faltar la Tarta de tiramisú de postre per a fer un punt i a part, fins el proper sopar del mes d’agost, on ens trobarem a la torre d’en Caña per a fer l’ullet a un dels pecats capitals que més ens agrada, la Gula, amb una bona selecció de viandes a la brasa.

Bon profit.