Salta al contingut principal

Sopar de socis del Març

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 3 min de lectura

Crònica del sopar

Vam arrencar el sopar a les 21:45 amb un ambient de trobada propera i molta gana. Van obrir foc uns mossets vistosos —un ou farcit de mousse de tonyina i una cullereta de bacallà amb mango— seguits d’una lassanya gratinada amb bolets i verdures.

El ritme va seguir amb plats principals de perfil rústic: una cuixa de conill melosa amb carxofes i bolets, i un guisat de carn amb salsa vermellosa que va sorprendre per intensitat. Els comentaris al xat ho deien tot: “Mala pinta no té”, “Brutal!!!!”, “Nivelazo!!!!”.

Per rematar, un pa/brioix torrat amb vi dolç, servit amb nata muntada i un toc cruixent. Sala i servei amb aire comunitari, bon vi al fons i aquell caliu que fa gran les nits de Lo Tall.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Lassanya gratinada amb bolets i verdures.

El menú

  • Ou farcit amb mousse de tonyina i rovell d’ou ratllat
  • Cullereta de bacallà esqueixat amb làmina de mango
  • Lassanya gratinada de bolets i verdures
  • Conill en salsa amb carxofes i bolets
  • Pa/brioix torrat amb vi dolç, nata i pols cruixent

Galeria de fotos

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Ou farcit amb mousse de tonyina.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Cullereta de bacallà amb làmina de mango.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Cuixa de conill amb bolets i carxofa.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Conill melós amb salsa d’ametlles i herbes.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Hi ha gent que no menja conill.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Pa amb vi dolç, nata i pols cruixent.

Sopar, tertúlia i bona companyia
Sobretaula i tertúlia.

21 de març de 2025 — Sopar de Lo Tall
Fem un carajillo?

Sopar oriental de tardor

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 2 min de lectura

Crònica del sopar

Vam celebrar un sopar de tardor amb mirada oriental: entrada de nigiris, makis, gunkan i rotllets fregits, seguida d’uns baos al vapor ben llaminers. El plat central, batejat a taula com a fricandó oriental, va agafar profunditat amb garam masala i es va servir amb arròs blanc, melós i reconfortant.

Per cloure, un trio de textures dolces: mousse de xocolata, mochi de coco i un pastisset farcit de crema groga. Sense artificis, deixant parlar els contrastos.

Sopar oriental de tardor
Safates amb nigiris, makis, gunkan i rotllets fregits.

El menú

  • Degustació de sushi — nigiris, makis, gunkan i rotllets
  • Baos de carn melosa — amb fulles verdes
  • Fricandó amb garam masala — servit amb arròs blanc
  • Trio de postres — mousse de xocolata, mochi de coco i pastisset de crema

Galeria de fotos

Sopar oriental de tardor
Baos al vapor amb carn melosa i fulles verdes.

Sopar oriental de tardor
Estofat amb salsa especiada i arròs: el “fricandó oriental”.

Sopar oriental de tardor
El pot de garam masala que va perfumar el guisat.

Sopar oriental de tardor
Trio de postres: xocolata, coco i crema.

Sopar oriental de tardor
mousse de xocolata, mochi de coco i pastisset de crema, ja oberts.

Mar i muntanya en bona companyia

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 3 min de lectura

Crònica del sopar

La sala es va vestir de mantell blanc i mocadors vermells mentre, a cuina, els davanals negres marcaven el compàs col·lectiu. Vam obrir amb l’amanida de guatlla a la vinagreta amb pera confitada, seguida d’un mar i muntanya suculent de papada ibèrica amb vieires, puré de coliflor i salsa de bolets. Per jugar, un fals perrito caliente que va arrencar complicitats. Un vespre proper i alegre, de taller, explicacions a peu de taula i brindis entre socis.

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia La taula llarga a punt: mantell blanc i mocadors vermells

El menú

  • Amanida de guatlla — vinagreta i pera confitada
  • Mar i muntanya — papada ibèrica amb vieires, puré de coliflor i salsa de bolets
  • Fals perrito caliente

Galeria de fotos

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Ritme de cuina a tres mans

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Papada ibèrica preparada

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Muntatge de l'amanida de guatlla

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia La pera comfitada a punt per al muntatge

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Amanida de guatlla a la vinagreta amb pera confitada

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Emplatant el mar i muntanya

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Mar i muntanya: vieires i papada

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia El fals perrito caliente

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Donem la Benvinguda al Marco

Sopar-taller del 20 de setembre a Lo Tall: mar i muntanya en bona companyia Ja som un més a Lo Tall

Concurs de paelles de les Torres de Sanui

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 2 min de lectura

Un classic

Dissabte 14 de setembre, el Joan Queralt i comanyia ja ho tenen tot a punt a les Escoles de les Torres de Sanui.

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Vista general del menjador exterior amb llargues taules a punt.

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Barra de cervesa Estrella preparada per al servei.

Som-hi!

Diumenge 15 de setembre vam arrencar el matí entre missatges i logística: qui tenia els cremadors, si calia tornar el gran i, finalment, on ens trobàvem. El “gran de tres aros” va centrar la conversa, però el que realment marcava l’inici era la paellera sobre el fogó, preparada i esperant la flama. Un escalfament discret però il·lusionant: ordre, eines i ganes de cuinar, tal com ens agrada a Lo Tall.

Concurs de paelles de Torres de Sanuy L'Antonio captant tota l'atenció

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Lo pinxe vigilant el xup-xup

Concurs de paelles de Torres de Sanuy La paella dels desmanegats

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Vigila Murgó, que no es veurà l'arròs

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Uns quants desmanegats

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Una de les paelles del grup del Jordi Salut

Concurs de paelles de Torres de Sanuy Tots a Taula

Nit de brases a Butsènit

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 3 min de lectura

Sopar d'agost

Entre ubicacions compartides i arribades escalonades, vam fer nit a Butsènit, a cal Visa, amb un sopar d’agost com cal: copa freda per començar —crema d’espàrrecs i escopinyes—, pebrots rostits amb oli i all per anar fent boca i, a la brasa, filets marcats al punt que feien festa. A taula, pa torrat, la parella clàssica de formatge amb codonyat i un pastís de formatge per rematar. Per plegar una olla de gintònic al mig, rialles i calma d’estiu.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Copa freda d’espàrrecs i escopinyes.

El menú

  • Pebrots rostits amb all
  • Pa torrat — crosta cruixent per acompanyar
  • Crema freda d’espàrrecs i escopinyes
  • Carns a la brasa — solomillos marcats al punt
  • Formatge amb codonyat — clàssic de sobretaula
  • Pastís casolà — tall fi i cremós
  • Gintònic d'olla - un clàssic

Galeria de fotos

Nit de brases i copa freda a Butsènit Pebrots rostits amb all, ben melosos.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Tires de pebrot amb olives verdes.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Cistell de pa torrat a punt.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Tastet de crema amb toc especiat.

Nit de brases i copa freda a Butsènit La graella plena, brases vives.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Medallons reposant, sucosos i brillants.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Plat de carn amb pebrots i tomàquet.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Formatge tallat, punt de cremositat.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Daus de codonyat, dolç i net.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Pastís casolà de formatge, porcions fines.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Rotllana a la brasa, nit d’estiu.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Preparant el gintònic d’olla.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Abocant la ginebra a l’olla.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Sobretaula amb gintònic.

Nit de brases i copa freda a Butsènit Taula llarga, olla de gintònic al centre i conversa.

Sopar de socis mariner

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 2 min de lectura

Sopar de socis de Juliol

Divendres 19 de juliol vam seure a la taula llarga amb ganes de frescor i mar. Vam obrir el vespre amb un gaspatx de síndria ben fred, servit amb crostons cruixents, i tot seguit el mar va parlar: musclos i cloïsses amb patata al brou, gambes i escamarlans acabats de coure, sabor nets i directes que demanen pa i conversa. La vetllada va cloure amb un tall de pastís cremós coronat amb làmines de préssec i una compota de fruits vermells, perfecte per arrodonir un sopar de juliol en bona companyia.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Gaspatx de síndria ben fred amb crostons.

El menú

  • Gaspatxo de síndria — ben fred, amb crostons
  • Musclos i cloïsses amb patata — al brou suau de mar
  • Gambes cuites — sabor net i al punt
  • Escamarlans cuits — presentació austera i elegant
  • Pastís cremós amb préssec — amb compota de fruits vermells

Galeria de fotos

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Taula de germanor amb el gaspatxo a taula.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Cassoleta de sèpia, musclos i cloïsses.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Safata de gambetes vermelles cuites, a punt de repartir.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Gambots acabats de coure.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Escamarlans cuits, protagonistes del mar.

Sopar mariner d’estiu a Lo Tall Pastís de préssec i fruits vermells.

Tast de generosos i cuina flamenca

· Autor: Rick "sushi" Deckard · 3 min de lectura

Copes, aroma d’Andalusia i gana de festa

En Rafa va posar el nord magnètic cap al sud: preparà un tast comentat de vins generosos per escalfar motors abans del sopar flamenc, que faria de colofó a la tarda de flamenc de la Carme García a Pardinyes. Més de vint-i-vuit socis apuntats, la logística d’en Quim i tot el local a punt. La barra lluïa com una taula de laboratori —copes impecables, cartrons plens d’olorosos i palo cortados acabats d’arribar— mentre anaven arribant els companys amb ganes de cata i conversa.

Copes alineades per al tast La taula de tast preparada per al repàs de generosos.

El menú que ens esperava tenia accent andalús i punt de terroir de casa: salmorejo ben fresc, carpaccio de ceps de temporada i fideuà del Murgó (amb debat prèvi d’arròs o fideuà inclòs). Entre compres, cassoles, copes i trucades per assegurar 120 copes per al tast, el bon ritme es va notar.

Tast i preparatius

  • Copes impecables i notes de tast a punt per a olorosos, amontillats i finos.
  • Caixes plenes d’ampolles acabades de desembalar, directes a la barra.
  • La sala parada amb tovallons blancs, fotos a les parets i aquell punt de club gastronòmic que ens fa casa.

Ampolles a punt d’obrir Els olorosos esperant la seva copa.

La sala a punt La gent va arribant.

Sopar de juliol Anem tastant

Sopar de juliol Lo Rafa explicant-nos cada vi

Sopar de juliol Sopar de juliol

Mengem o acabarem pel terra

  • Olla grossa de salmorejo.
  • Carpaccio de ceps de temporada.
  • Fideuà.

Sopar de juliol L'olla del salmorejo

Fideuà en marxa La fideuà XXL de la Eva i el Murgó, torrant els fideus abans del brou.

Amb el tast fet i les copes gairebé seques, vam obrir portes al sopar, guitarró i alegria. Una nit que va començar amb notes de xerès i va acabar amb palmes i platets buits: així és Lo Tall quan ens posem flamencs.

Cata i maridatge de formatge i vi.

· Autor: Nacho · Un min de lectura

Formatge i vi, dos productes ancestrals que varen sortir de la revolució agrícola, entre 12.000 i 8.000 anys a.c. i fins avui. A Lo Tall hem volgut homenatjar-los homenatjan-nos també a nosaltres mateixos. De la ma del nostre mestre formatger Andrés i del nostre sommelier Rafa hem degustat i maridat una petita encara que contundent representació.

  

Retrobament amb sabor peruà.

· Autor: Nacho · Un min de lectura

Dijous 5 de maig ens varem retrobar amb un bon amic, en César Mory. Soci de Lo Tall que per motius professionals va haver de deixar Lleida. Ha obert un hotel restaurant a Garós, a la Vall d’Arán, on el seu nom i el del seu restaurant cada dia son més coneguts: ES ARRAITZES. Va tornar per Lleida a fer-nos una visita i ens va homenatjar a tots de la millor manera que sap fer, cuinant. Una abraçada César i moltes gràcies per fer-nos gaudir amb les teves creacions.

Lo Tall participa al Xup Xup 2016 amb un Gaspatxo clarificat

· Autor: Nacho · 2 min de lectura

Gaspatxo clarificat amb verdures, a proposta i coordinació del Pantaleó Villanueva, va ser l’aperitiu amb el qual Lo Tall va participar en el Xup Xup Solidari 2016 el dia 24 de novembre a l’Escola d’Hoteleria i turisme de Lleida. L’Associació Gastronòmica Lo Tall va sumar 35 persones a la trobada, entre socis, amics i col·laboradors i va ser una de les entitats més participatives, en aquest sentit. Unes 290 persones van participar al sopar a benefici de la Fundació Arrels Sant Ignasi. La trobada, organitzada un any més per les societats gastronòmiques de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, va recaptar 10.000 euros.

La vetllada es va obrir amb l’aperitiu a peu dret, elaborat per les societats gastronòmiques començant pel Rissotto amb bacallà elaborat pels Amics del bacallà, Calçots amb tempura del Cauet del Segrià, Minihamburguesa RR del Racó del Riu, Pollastre a l’estil de la Sogall i Gaspatxo amb verdures de Lo Tall. Una vegada a taula, els alumnes de l’Escola van servir un menú elaborat pels seus companys i professors. El primer plat d’aquest àpat va ser Coca d’Espelta amb gargouillou de verdures de l’Horta de Lleida i gel de clorofil·la; de segon, la Truita de riu d’Alfarràs amb cremós de patata violeta i veouté de vi blanc, i finalment a l’hora de les postres, la Pera de Lleida va ser protagonista amb caramel i crumble d’avellana i salsa de xocolata a la pedra. Tot regat amb cervesa, vins, cava, aigua mineral i cafè.

El sopar benèfic organitzat per Xup Xup Lleida (Els Amics del bacallà, El Cauet del Segrià, Lo Tall, Racó del Riu, Sogall i Solibernat) va comptar amb la col·laboració de: Alemany, Aramark, bonÀrea, Les Cabanes, Castillo de Monesma, LaGravera, La Mañana, Lloguers Sarri, Grupo Mahou San Miguel, Arroz Extra Montsià, Piscifactoria Santa Ana, Plusfresc, Cava Rabetllat i Vidal, Segre, Sanui Fruits, Tarrazu Cafès, La Torxa, Veri, Missatges, Gestió de Comunicació i Como Pomona.