Cap a 1996 un grup d’amics, alguns habituals del Pub Néctar Night, del Bar Roma, d’altres components dels Diables de Lleida, altres de la penya Goro-Goro, antics companys del col·legi o facultat, socis i simpatitzants de la U.E.Lleida… i per damunt de tot, amants tots ells d’una bona taula, es vam plantejar la possibilitat d’ajuntar-nos periòdicament amb el sa objectiu de compartir taula i degustar bones viandes i millors brous preparats per nosaltres mateixos.
Amb la cessió d’un local per part d’un dels socis, després d’alguns (molts) treballs d’acondicionament de la futura seu de la “Societat Gastronòmica Lo Tall“, s’inicia la història de la nostra associació.
Des de llavors ens hem anat reunint el tercer divendres de cada mes, per tal de gaudir d’una bona vetllada, acompanyats d’exquisits plats i bons vins.
A més, es realitzen diversos menjars i sopars a nivell particular i obert als no socis i una sèrie d’actes gastronòmics fixos en el nostre calendari, tant en la seu com en el camp, com pot ser la calçotada, dijous gras, la mona, l’esmorzar de la loteria de Nadal, el sopar de cap d’any, els partits europeus del Barça, cursos de cuina, cates vàries, sortides gastronòmiques, elaboració de conserves (tupina, tonyina, tomata, …), elaboració de cervesa, sobrasada, fuet de pastor … etc.
Actualment pertanyem 40 socis i tenim la nostra seu als baixos del número 15 del carrer Enric Granados de Lleida.